Cel mai amplu proiect de curăţenie din ţara noastră, "Let's Do It, România", se apropie de punctul culminant. Sâmbătă, în fiecare judeţ, mii de voluntari vor ieşi la strânsul deşeurilor din zonele naturale.

Potrivit coordonatorului acestui program, Bihorul stă bine. "Avem peste 140 de echipe confirmate. Nu pot să spun numărul de persoane, că avem echipe şi cu 50 de membri", a explicat Şerban Bârlău pentru BIHOREANUL. Totodată, cei care doresc să participe se pot înscrie şi sâmbătă, la faţa locului. "La 8 dimineaţa, ne întâlnim cu toţii în parcarea Lotus Center, pentru înregistrare. De acolo vom pleca în judeţ, avem trei autobuze puse la dispoziţie de Prefectură. Unul ştim sigur că va pleca spre Boga", a precizat tânărul.

El este încântat că şi administraţiile şi instituţiile locale s-au implicat în proiect. "Reprezentanţii foarte multor primării ne-au anunţat că vor face ecologizări pe unde ştiu ei că au deşeuri. Şeful Gărzii de Mediu, Călin Mocan, ne-a ajutat prin facilitarea comunicării cu operatorii de salubritate, care vor ridica sacii de gunoaie, iar angajaţi din Agenţia pentru Protecţia Mediului vor veni la rândul lor la acţiune, ca voluntari", a mai spus Şerban.

Pe lângă instituţiile care poartă grija mediului potrivit legislaţiei, în proiect s-au mai implicat cercetaşii, care vor merge sâmbătă la Vârtop, dar şi Jandarmeria, Poliţia Comunitară Oradea, Prefectura, Consiliul Judeţean, Consiliul Local Oradea, Administraţia Bazinală Ape Crişuri. De altfel, ABA Crişuri a şi anunţat, printr-un comunicat de presă, că împreună cu elevi orădeni vor igieniza malurile râului Peţa lângă podurile din Cantemir, Ioşia şi de la Universitate. De asemenea, jandarmi bihoreni aflaţi în timpul liber vor merge cu o şalupă pe lacul de acumulare din dreptul localităţii Lugaşul de Jos, pentru a curăţa de gunoaie luciul de apă. Tot ei vor ecologiza şi drumul de acces spre Agrosem dinspre Ioşia.

"În plus, îi avem ca parteneri în proiect pe Rotaract, Interact, Clubul Lyons Oradea, Primăria Municipiului Oradea", a mai menţionat coordonatorul programului în Bihor.