Vineri a avut loc o amplă acţiune de voluntariat pe malurile râului Barcău. Aproape 200 de voluntari, adunaţi de asociaţia CERC Suplacu de Barcău şi susţinunţi de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, au igienizat râul.

Majoritatea voluntarilor au fost elevi de la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău şi cei de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca. Lor li s-au alăturat localnici, angajaţi ai primăriilor Suplacu de Barcău şi Marca, dar şi angajaţii A.B.A. Crişuri.

În patru ore, voluntarii au curăţat sectorul cuprins între Marca şi Suplacu de Barcău, adunând 112 metri cubi de gunoaie.

"Deşeurile au fost colectate selectiv, întrucât am încercat să separăm materialul lemnos de PET-uri şi alte deşeuri. În fiecare lună, la barajul Suplacu de Barcău, angajaţii A.B.A. Crişuri desfăşoară acţiuni de acest gen, dar din păcate, de fiecare dată cantitatea de deşeuri este mare. Acţiunea de voluntariat este bine venită, mai ales pentru tineri şi suntem convinşi că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce în ce mai bine", a precizat Pasztor Sandor, director tehnic A.B.A Crişuri.