Cu ajutorul angajaţilor de la Salvamont şi ai firmei Master Adventure, zeci de angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au participat, miercuri, la un alt fel de rafting.

Din bărci ori pe mal, cei 40 de voluntari au adunat gunoaiele de pe tronsonul Şuncuiuş-Vadu Crişului, pe o porţiune de 10 kilometri.

"Se pare că încă este destul de dificil să respectăm legea, să respectăm natura, să ne respectăm pe noi. Acţiunea s-a vrut un semnal de alarmă atât pentru autorităţile locale, riverani, cât şi pentru turiştii din Bălnaca, Şuncuiuş şi Vadu Crişului", a declarat Dumitru Voloşeniuc, director A.B.A. Crişuri.

Vremea n-a ţinut însă cu voluntarii. Din pricina ploilor, ei au putut să adune doar 8,5 metri cubi de deşeuri, de la PET-uri, ambalaje, textile, conserve, saltele ori chiar mobilier. "Din păcate, doar o anumită parte din deşeuri a putut fi colectată. Deşeurile feroase, de exemplu, au fost imposibil de transportat cu barca", a precizat şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Raluca Straţi.

În fiecare lună, formaţiile de lucru din cadrul A.B.A. Crişuri, pe lângă activităţile specifice de întreţinere şi exploatare a lucrărilor hidrotehnice, desfăşoară şi acţiuni de igienizare pe cursurile de apă. În medie, lunar se colectează între 15 şi 25 de mc de deşeuri.