Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au sărbătorit ziua instituţiei în care lucrează cu trei zile în avans şi în aer liber.

Cu ocazia Zilei Gărzii Naţionale de Mediu, celebrată an de an pe 12 martie, vineri comisarii s-au dus la Şcoala Gimnazială Szalardi Janoş din Sălard, unde au ţinut lecţii de ecologie, teoretice şi practice, în faţa elevior din clasele de-a II-a şi de-a IV-a.

După ce au aflat de ce este pădurea aurul verde al planetei, alături de învăţătoarele Agneta Popa şi Monica Bereş, dar şi de directoarea Monika Prem şi de adjuncta acesteia Cosmina Pure, elevii şi comisarii de mediu au ieşit pe un teren situat în apropierea râlui Barcău între localitatea Sălard şi Sântimreu. Aici, pe o suprafaţă de aproape 100 mp, au plantat 100 de copaci din speciile salcâm şi stejar. "Această acţiune a fost realizată şi în colaborare cu administraţia publică locală Sălard, în prezenţa domnului primar Nagy Miklos", se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Bihor, transmis luni.

După ce au terminat de plantat copacii, elevii au primit medalii, care să le aducă aminte că trebuie să protejeze pădurile şi să promoveze importanţa copacilor pe Terra.