Pentru 28 de ore de voluntariat făcute, studenţii orădeni vor primi un credit în plus în semestrul de şcoală în care au muncit benevol. Senatul Universităţii din Oradea a aprobat o procedură care "legalizează" voluntariatul în rândul studenţilor, mai precis reglementează modalitatea în care orele de voluntariat făcute de tineri sunt contabilizate şi în facultate.

"Studenţii Universităţii din Oradea sunt încurajaţi să participe la activităţi de voluntariat pentru a obţine diverse abilităţi. Pentru 28 de ore de voluntariat, studentul va primi un credit, iar într-un semestru poate să adune cel mult 5 credite din voluntariat", a explicat preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii, Răzvan Tau.

Creditele obţinute în urma orelor de muncă benevolă nu-i va ajuta pe studenţi, însă, să scape de examene şi de adunarea celor 30 de credite obligatorii dintr-un semestru, ci le vor oferi un atu la angajare ori la aplicarea pentru o bursă în străinătate.

Ele vor figura în suplimentul diplomei emise de Universitate, cu titlul de "credite suplimentare".

De asemenea, organizaţia la care studentul face voluntariat trebuie să încheie un contract de parteneriat cu Universitatea din Oradea.