Fundaţia Ruhama anunţă că Serviciul de Îngrijiri la Domiciliu va ajuta vârstnicii orădeni şi în 2010. Anul trecut, voluntarii, sprijiniţi şi de studenţii de la specializarea Asistenţă Socială, au ajutat în medie 80 de bătrâni care au avut nevoie de asistenţă. „Au prioritate cei cu vârste de peste 70 de ani deoarece aceştia sunt mai vulnerabili", a afirmat Camelia Bancşe, care se ocupă de acest proiect în cadrul oganizaţiei.

În cadrul Serviciului de Îngrijire la Domiciliu, vârstnicii sunt ajutaţi la curăţenia locuinţei, la cumpărături şi la prepararea mâncării. De asemenea, voluntarii merg să achite facturile şi impozitele pensionarilor ori îi însoţesc pe bătrâni când merg să îşi obţină biletele de tratament, reţetele medicale sau alte drepturi şi facilităţi.

Cei care au depăşit vârsta de pensionare şi au nevoie de ajutor trebuie să se înscrie pentru serviciile fundaţiei la numărul de telefon 0259/479.454 sau la sediul organizaţiei din Bulevardul General Magheru, numărul 21. „Trebuie să ne dea un telefon şi le vom face vizite la domiciliu unde vom vorbi direct cu beneficiarii sau întreţinătorii lor", a mai spus Camelia Bancşe, asistent social.