Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunţat, vineri, că de la mijlocul săptămânii viitoare, "treptat, treptat" se va redeschide activitatea cu publicul în clădirea Primăriei, precum şi în toate serviciile subordonate municipalităţii. Edilul a spus că vor trebui respectate, totuşi, măsuri de siguranţă.

"De săptămâna viitoare vom lua măsuri pentru a redeschide activitatea cu publicul la Primărie şi în toate serviciile din subordine, în aşa fel încât de la mijlocul săptămânii viitoare, treptat, treptat, până dincolo de jumătatea lunii mai, toate serviciile noastre să înceapă să lucreze în condiţii cât de cât normale", a afirmat primarul, într-o intervenţie live, pe pagina sa de Facebook. 

Bolojan a precizat că masca va fi obligatorie în clădirile instituţiilor, la fel şi păstrarea distanţei. De asemenea, cei care intră în spaţiile de lucru vor fi testaţi cu termometrul cu infraroşu, pentru a se vedea dacă au sau nu febră, unul dintre simptomele Covid-19. 

"Sper că în săptămânile viitoare, treptat, activităţile în oraş se vor relua în regim normal, în aşa fel încât la începutul lunii iunie toate activităţile să se desfăşoare cât mai normal posibil în condiţiile date", a încheiat edilul.