După ce Guvernul Ciucă a blocat angajările în sistemul public, Guvernul Ciolacu se laudă că a găsit soluţia să astupe găurile din buget, desfiinţând 200.000 de posturi de bugetar vacante. Asta, însă, nu înseamnă că instituţiile centrale nu continuă angajările şi tot felul de alte cheltuieli...

O demonstrează şi un mesaj trimis acum două săptămâni de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, mai multor servicii deconcentrate din Bihor, pentru ca acestea să ofere un spaţiu structurii judeţene a AEP, care până anul trecut era un simplu Birou cu 2 angajaţi, dar a fost transformat în ditamai Direcţia cu 9 angajaţi, plătiţi regeşte, cu salarii de consilier parlamentar, de la 6.000 lei net în sus.

"Vă adresăm rugămintea de a ne sprijini prin punerea la dispoziţie pentru Direcţia Judeţeană Bihor a AEP a unui spaţiu de aproximativ 60-90 mp, pe bază de contract de comodat, urmând ca AEP să suporte cheltuielile ocazionate de folosinţă, cotă parte din contravaloarea facturilor de utilităţi...

Această solicitare este motivată de faptul că în perioada următoare ne vom mări echipa", arată mesajul, ajuns şi în mâna lui Bihorel.

Culmea, misiva a fost trimisă inclusiv Casei de Pensii şi Direcţiei Judeţene de Statistică, ambele instituţii cu personal subdimensionat, ba cea din urmă fiind ea însăşi chiriaşă la ADP Oradea.

Semn că Guvernul chiar îşi respectă politica, fix aşa cum, fără să vrea, a recunoscut premierul: "Vorbe, nu fapte!".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!