Gazdele podcastului „Vorbitorincii”, Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, se întâlnesc pe 26 august cu orădenii la Filarmonica de Stat, unde este plănuit un dialog pe tema „Mândria și prejudecata la români”. Evenimentul are loc în cadrul turneului Întâlnirile „Vorbitorincii”, pornit în luna martie a acestui an.

„Dragi prieteni din Oradea, «Vorbitorincii» vă salută și vă dau întâlnire la Filarmonică pe 26 august, la ora 19. Vă propunem ca temă de discuție «Mândria și prejudecata la români»”, a anunțat Radu Paraschivescu în clipul de promovare a evenimentului. 

„Așadar vom fi bucuroși că suntem la Oradea. Punem și întrebări: «Poți să fii mândru că ești român?” sau «Ce prejudecată apasă asupra noastră sau poate pornește de la noi asupra altora»”, a continuat Cătălin Striblea. 

Alte întrebări menționate în anunțul întâlnirii sunt: «Care sunt fixismele noastre cerebrale? Care sunt prejudecățile care ne încleiază gândirea? Cum le putem dezcleia?».

Pentru evenimentul de la Oradea, co-organizat de Filarmonica de Stat, biletele au fost puse în vânzare pe platforma bilete.ro, la prețul de 30 lei. 

Realizat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, podcastul „Vorbitorincii” este prezentat drept unul „despre societate, cărți și ceva bucate” și poate fi urmărit atât în format video, pe Youtube, cât și în format audio pe platforme ca Spotify. Printre invitații pe care cei doi i-au avut se numără lingvista Rodica Zafiu, într-un podcast cu tema „Mai e limba noastră o comoară?”, chef Nicolai Tand, „un moroșan de Michelin”, dirijorul Gabriel Bebeșelea sau actorul Marius Manole. 

Prozator, traducător și editor, Radu Paraschivescu este autor a numeroase cărți, printre cele mai recente numărându-se „Orice om îi este teamă” (2018), „Vitrina cu șarlatani” (2020), „Acul de aur și ochii Glorianei” (2021), „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” (2022). 

Cătălin Striblea este unul dintre cei mai apreciați oameni de radio din țară. El realizează emisiunea „România în direct” la Europa FM și scrie pe blogul striblea.ro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!