Decizii importante pentru oraşul de pe Criş. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, trecerea din domeniul Ministerului Apărării Naţionale (MapN) în domeniul public al municipiului Oradea şi în administrarea Consiliului Local Oradea a 58,79 de hectare de teren, în vederea extinderii Parcului Industrial Eurobusiness II, dar şi trecerea unui alt teren în gestionarea Consiliului Judeţean.

Anunţurile au fost făcute miercuri seară, de biroul de presă al Primăriei orădene, respectiv de Prefectură. Terenul trecut în domeniul public al judeţului se întinde pe 14,38 hectare "care să deservească Aeroportul Oradea (având termen de 10 ani de la predare)", iar cel dat municipalităţii va fi folosit pentru extinderea Parcului Industrial Eurobusiness II.

"În cursul lunii noiembrie, după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, vom semna protocolul de predare-primire, iar apoi vom preda firmei Drumuri Orăşeneşti lucrarea privind realizarea drumului de acces în Parcul Industrial II, lucrare care până în prezent nu a putut fi realizată deoarece terenul nu era în proprietatea municipiului", a precizat primarul Ilie Bolojan.

"Doresc pe această cale să mulţumesc Guvernului României, Ministerului Apărării Naţionale, Instituţiei Prefectului Bihor şi în special domnului Mircea Duşa, ministru al Apărării Naţionale, domnului Codrin Munteanu, secretar general al Ministerului Apărării Naţionale şi domnului Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor, pentru că au colaborat cu Primăria Oradea şi ne-au sprijinit în toate documentaţiile necesare preluării acestor active", a mai spus edilul.

Citiţi pe această temă şi articolul "Tancodrom "industrial". Primăria preia de la armată 58,7 hectare de teren în Şoseaua Ogorului"