Robert Patai, singurul orădean rămas în cursa pentru "Vocea României" se bazează pe voturile orădenilor, marţi seara, în prima ediţie a concursului transmisă live de Pro TV. El va fi unul dintre cei 10 concurenţi care vor cânta live, fiind votaţi de telespectatori prin SMS.

"Vor cânta 10 concurenţi din echipele lui Smiley şi Brenciu. Chiar am nevoie de voturile orădenilor, mă bazez pe ele", a spus orădeanul, care va intra primul în concurs.

Emisiunea de marţi seara este eliminatorie, pentru câte un concurent din fiecare echipă. Primii doi concurenţi care vor strânge însă cele mai multe voturi vor trece fără probleme în etapa următoare. În prima ediţie live a show-ului, invitat special este Rea Garvey, solistul trupei Reamonn.

În vârstă de 33 de ani, Robert Patai a ajuns între concurenţii "Vocea României" după ce trei dintre cei patru antrenori ai emisiunii (Loredana Groza, Marius Moga şi Horia Brenciu) şi-au întors scaunele spre orădean, în semn că-l vor în echipa lor, în timp ce acesta interpreta melodia "Purple rain", a lui Prince, la audiţiile pe nevăzute. Dintre cei trei, interpretul l-a ales pe Horia Brenciu.

Săptămâna trecută, Robert a trecut şi de faza duetelor eliminatorii, reuşind să eclipseze un absolvent al Academiei de Muzică din Cluj. Cei doi au interpretat melodia "All for love", cântată de Brian Adams, Rod Stewart şi Sting.

Oradea a mai fost reprezentată în emisiunea transmisă de Pro TV şi de Loredana Căvăşdan, care a fost la un pas de a ajunge între primii 5 finalişti ai lui Marius Moga. Antrenorul însă a eliminat-o la duelul cu o altă concurentă.