Oradea are nevoie de o administrație locală proaspătă, pregătită să asculte vocea cetățenilor și să implementeze proiecte vizionare pentru dezvoltarea orașului.

Avem un oraș frumos, cu un potențial extraordinar, dar se poate face mai mult pentru calitatea vieții orădenilor.

USR Oradea propune orădenilor cinci pacte esențiale pentru dezvoltarea orașului: Pactul Verde pentru protejarea și extinderea spațiilor verzi, Pactul pentru Educație pentru modernizarea infrastructurii educaționale și construirea Cosmoparc Oradea, un parc știintific și recreativ pentru copii, Pactul pentru Democrație Participativă pentru implicarea cetățenilor în decizii și continuarea unor inițiative precum Misiunea Grivei, Pactul pentru Cultură pentru sprijinirea artiștilor locali, și Pactul pentru Antreprenoriat pentru dezvoltarea economică și sprijinirea afacerilor locale.

Echipa USR de candidați pentru Consiliul Local întruchipează această schimbare atât de necesară și vine cu proiecte pentru cetățeni.

Daniel Palaghianu este antreprenor în domeniul consultanței de business, expert contabil și fost subprefect al județului Bihor este candidatul pentru funcția de primar al orașului Oradea din partea USR.

În vârstă de 49 de ani, Daniel Palaghianu provine dintr-o familie de militari, a ales cariera militară pentru a urma tradiția dar și din datorie față de țară. Are o biografie care îl recomandă pentru funcția de primar. A urmat școala militară de la 14 ani, a absolvit Academia Militară și a activat în armată.

Ulterior, a trecut în rezervă pentru a lucra în poziții de top management în companii mari și multinaționale, unde și-a dezvoltat competențele de lider și manager. Și-a întemeiat propria firmă de consultanță în afaceri.

Are clienți companii importante și de succes din Oradea și din Bihor pe care le-a ajutat să își dezvolte afacerile și să devină mai competitive pe piața internă și externă.

Mihai Șvab, 33 de ani, activist civic, candidat pentru funcția de consilier local, a luptat alături de cetățeni pentru salvarea micro-pădurii din cartierul Nufărul. Acum, el promovează "Pactul Verde pentru Oradea" - realizarea de noi spații verzi, parcuri și promovarea transportului alternativ prin programul "Vinerea Verde".

Călin Aron, 39 de ani, antreprenor, de asemenea candidat la Consiliul Local, va susține în Consiliul Local proiectul USR  "CosmoParc", construirea unui parc astronomic educativ și recreativ, care să celebreze contribuția Oradiei la această știință, unic în România. 

Gabi Jurjea, 46 de ani, de profesie analist financiar, a strâns peste 10.000 de semnături pentru "Misiunea Grivei", aducând în atenția publică condițiile precare din adăpostul pentru câini Grivei și are ca obiectiv promovarea de inițiative pentru îmbunătățirea situației animalelor abandonate.

Dănuț Popa, 51 de ani, de profesie inginer. Este determinat să reprezinte interesele locale în mod transparent și eficient și să participe constructiv la luarea celor mai bune decizii pentru comunitatea orădeană. Din cadrul consiliului local va susține Pactul USR Oradea pentru Democrație Participativă.

Ramona Ola, 45 de ani, cadru didactic de Limba germană la Colegiul Național "Emanuil Gojdu". Ramona va susține din consiliul local propunerile din Pactul pentru Educație.

Răzvan Ulici, 29 de ani. Medic de profesie, activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Oradea ca medic rezident de 3 ani. Curajul, devotamentul și perseverența îl reprezintă și dorește ca Oradea să se dezvolte în jurul tinerilor.

Frunză Ciprian, 59 de ani, profesor de pian de peste 20 de ani la Liceul de Arte. Din consiliul local Oradea va susține Pactul USR pentru Educație.

Ioana Dumea, 24 de ani, psiholog, pledează pentru implicarea activă a tinerilor în luarea deciziilor, prin înființarea unui "Consiliu al Copiilor" unde aceștia își pot exprima liber ideile.

Thomas Beckett Ilieș, 47 de ani, sculptor. Arta, la fel ca politica, este un instrument puternic de comunicare și de mobilizare a comunității. Prin Pactul pentru Cultură propus de USR Oradea, dorim să subliniem rolul esențial pe care îl joacă cultura în dezvoltarea unei societăți democratice și incluzive.

Silviu Dehelean, 44 ani, președintele USR Bihor, își exprimă dragostea pentru Oradea și dorința de a contribui la dezvoltarea sa continuă, punând accent pe viața culturală, socială și spațiile verzi.

Peste tot unde USR este la conducerea primăriilor sau face parte din consiliile locale, schimbarea se produce. Dacă orădenii doresc ca aceste proiecte ambițioase să prindă viață, un vot pentru USR aduce această alternativă proaspătă în Consiliul Local.

Pactele USR pentru Oradea pot fi consultate la următorul link: https://linktr.ee/usrbihor.

Comandat de USR Bihor, cod mandatar financiar 21240009

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!