Cu şase zile înainte de alegerile parlamentare, candidatul PSD Bihor la Camera Deputaţilor, Adelina Coste a spus că "nu este util" pentru români să ştie cine va fi premierul social-democraţilor, dacă vor câştiga alegerile.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, Coste a vorbit despre cum a bătut satele Bihorului în această campanie electorală, dar a refuzat să vorbească despre varianta PSD pentru premier. "Aşa cum s-a spus şi la nivel naţional, aşteptăm seara alegerilor, rezultatele, şi doar după aceea ne vom spune opţiunile. Toată campania noastră este pentru a obţine cât mai multe voturi pentru PSD, nu vehiculăm nume", a declarat Coste.

Întrebată explicit dacă nu consideră că este util ca românii să ştie cine va fi premierul PSD, candidata a spus că nu. "Eu consider că nu, după mine nu. Oamenii (n.r. întâlniţi în campanie) n-au întrebat niciodată care este premierul", a spus Coste.

PSD-ista a mai fost întrebată şi dacă, în opinia ei, Liviu Dragnea poate fi premierul social-democraţilor, dar a refuzat să spună. "Încă o dată, chiar nu s-a vorbit nici în interiorul partidului de niciun nume, nu se vehiculează niciun nume. (...) În seara de 11 puteţi întreba şi noi vă vom răspunde", a declarat ex-PDL-ista.

În aceeaşi conferinţă de presă, Adelina Coste a mai spus că, dacă va fi parlamentar, va ţine cont în permanenţă de problemele "municipiului în care locuiesc", adică Oradea. Totuşi, pe Facebook, PSD-ista şi-a plătit reclame în care spune mândră că este locuitor al comunei Sântandrei şi îi îndeamnă pe consătenii ei să trimită în Parlament un om de-al lor.

În acest context, BIHOREANUL a întrebat-o unde locuieşte, până la urmă. "Eu am un apartament în Oradea, în timpul săptămânii stau în Oradea, şi am o casă în Sântandrei, unde stau la sfârşit de săptămână. Unii îşi fac case multe în Oradea, alţii nu-şi permit şi se mută la ţară", a spus Coste, pozând în politicianul cu venituri modeste.

Conform propriei declaraţii de avere, însă, Coste nu are deloc o casă modestă. Locuinţa ei din Sântandrei este construită în 2011, având o suprafaţă de 236 metri pătraţi şi desfăşurându-se pe un teren în suprafaţă de 1010 mp. Atât casa, cât şi terenul sunt deţinute de candidata PSD împreună cu soţul ei, Marius George Coste. Apartamentul pe care familia Coste îl deţine în Oradea are o suprafaţă de 52 mp, fiind cumpărat în 2002.