BIHOREANUL dezvăluia în primăvară norocul care a dat peste un profesor de sport al Şcolii Gimnaziale 16 din Oradea, Cristian Bugle, care, de când cu carnetul de partid PNL, a ajuns să conducă şcoala și a devenit consilier local în Beiuş, proptit o vreme şi în consiliile de administraţie ale unor licee din municipiul de pe Valea Nimăieştilor.

Şcoli unde nevasta, psiholog de profesie, a ajuns să deţină monopol pe testarea cadrelor didactice, procedură anuală obligatorie şi plătită din fonduri publice, prin votul consilierilor locali, adică şi al soţului ei. Sesizaţi despre anomalie de consilierul independent Alexandru Degău, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au decretat că nu-i nimic ilegal, mai precis că Bugle nu a fost în conflict de interese.

Adică el a votat, dar numai pentru plata evaluărilor psihologice ale cadrelor didactice. Că banii au ajuns la nevastă e treaba şcolilor, care oricum n-au bătut palma direct cu ea, ci cu firma la care femeia prestează cu contract de colaborare.

Deci aparenţele sunt salvate, banii pot circula, din bugetul local la şcoli, în contul firmei, iar în final în puşculiţa familiei...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!