Aproximativ 300 de orădeni s-au strâns sâmbătă în centrul oraşului, pentru a protesta împotriva candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, şi a Guvernului Ponta, pe care îl acuză cu privire la incorectitudinea organizării alegerilor în străinătate, dar şi de faptul că este un "guvern de mafioţi", care îi goneşte pe români din ţară.

Mobilizaţi printr-un mesaj postat pe Facebook, protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii, în jurul statuii lui Mihai Viteazul, înainte de ora 16, având în mâini steaguri tricolore, cocarde tricolore în piept, trompete, flacoane cu pietricele, precum şi afişe şi bannere inscripţionate cu diverse mesaje împotriva Guvernului şi a lui Victor Ponta.

Încă de la început, organizatorii au ţinut să precizeze că evenimentul nu e menit să facă propagandă lui Klaus Iohannis.

"Ponta ne minte! / Nu-l vrem preşedinte!", "Lăsaţi diaspora să voteze!", "RTV şi Antena 3 / Promotorii Mafiei!", "O dorinţă sinceră / România liberă" au fost câteva dintre mesajele afişate de protestatari, majoritatea tineri, inclusiv persoane care au mai manifestat la protestele privind exploatările de la Roşia Montană. Au strigat, însă, alături de ei şi copii, şi pensionari care spuneau că nu cred în pensiile mărite promise de Ponta. 

Între participanţi s-au numărat şi angajaţi ai Consiliului Judeţean, dar şi preşedintele Clubului Sportiv Municipal, liberalul Florin Birta, care au fost însă ponderaţi şi nu s-au manifestat. Un moment inedit a fost când în parc şi-a făcut apariţia un mire şi o mireasă, mirele strigând şi el preţ de câteva secunde împotriva lui Ponta.

Protestul a început cu intonarea imnului "Deşteaptă-te, române!", după care oamenii au strigat mai multe sloganuri anti-PSD şi anti-Ponta, însă nu doar cu referire la alegerile prezidenţiale, ci şi la politica generală a Guvernului, despre care afirmă că le-a înrăutăţit viaţa: "PSD e PCR", "Jos Ponta!", "Ponta, leafa mea / N-ajunge de taxa ta!", "Ghinion, ghinion / S-a trezit ţara din somn", "Vrem o ţară pentru toţi / nu guvern de mafioţi!", "Votul tău e important / Fii duminică votant!", "Secţii de votare / Suplimentare!", "Vor să voteze / Lăsaţi-i să voteze!", "România-i ţara mea / Şi nu vreau să plec din ea!", "Vrem să lucrăm / Nu să emigrăm!" şi chiar "Ieşi afară javră ordinară".

Mitingul, care a fost autorizat de comisia de resort a municipalităţii orădene, s-a desfăşurat timp de două ore, sub supravegherea mai multor grupuri de jandarmi, fără incidente. Grupului iniţial de manifestanţi, de circa 200 de persoane, li s-au alăturat şi alţi orădeni, astfel că după o oră de la începerea protestului în Piaţa Unirii s-au adunat circa 300 de persoane.

Ducând cu ei un banner mai mare pe care scria "Rezultatul din Ardeal - ideal naţional", spre final oamenii au înconjurat de câteva ori parcul, strigând lozinci. "Noi din stradă nu plecăm / Stăm pe baricate / Stăm şi nu capitullăm / Până Ponta cade", au cântat ei, după care şi-au dat întâlnire în acelaşi loc, pentru vinerea viitoare, 14 noiembrie, de la ora 18, la un nou protest.