Preasfințitul Sofronie și-a adăugat cel de-al șaselea titlu de cetățean de onoare al unei localități bihorene. Episcopul orădean, care deținea deja această demnitate în localități precum Beiuș, Drăgănești sau Gepiu, a primit pe 19 noiembrie la Ștei, din mâna primarului localității, Iulian Balaj, placheta aferentă titlului de cetățean de onoare.

Oficial, prelatul a fost onorat pentru sprijinirea comunității ortodoxe locale prin faptul că și-a dat binecuvântarea pentru restaurarea Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel, construirea unei capele noi și restaurarea celei vechi, de către comunitatea locală.

Neoficial, primarul liberal a dorit să își manifeste recunoștința pentru faptul că Sofronie l-a susținut de două ori pentru obținerea calității de membru de onoare al Adunării Eparhiale a Episcopiei Oradiei.

Bihorel mai crede că edilul, anchetat pentru fals intelectual într-un dosar penal alături de controversatul afacerist Cosmin Bonica, are tot interesul să se pună bine cu biserica, pentru protecție divină. Să fie găsit bine la judecată...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!