Elevii, părinții dar și profesorii care vor să afle mai multe despre învățământul profesional și dual o pot face joi, între orele 8.30 și 17, la târgul ofertelor educaționale organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, la Era PARK Oradea.

Este vorba despre un târg al ofertelor educaționale, „activitate de promovare a învățământului profesional și dual în conformitate cu metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025”.

„Sunt invitați să participe la acest eveniment elevi de clasele a VII-VIII, părinți și diriginți, cu scopul de orientare și consiliere a acestora, în vederea alegerii unui traseu educațional care se potrivește fiecărui elev, a consilierii lor pentru carieră”, arată un comunicat transmis miercuri după amiază de IȘJ Bihor.

La eveniment vor fi prezente cu standuri de promovare 14 unități școlare care au ofertă pentru învățământul profesional și tehnic din Oradea și județ, 7 operatori economici parteneri ai acestor școli.

„În oferta educațională a unităților școlare partenere în Consorțiul pentru învățământul dual „Campus Oradea”, vizitatorii vor putea găsi și calificările susținute în cadrul consorțiului”, explică IȘJ.

Pe lângă operatorii economici care au stand, vor expune materiale de promovare și alți parteneri ai unităților de învățământ.

La târg și-au anunțat prezența 70 de școli gimnaziale din Oradea și județ, însumând un număr la 1800 de elevi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!