Bihorenii calificaţi în domeniul construcţiilor ori cu pregătire medicală au şansa să lucreze în străinătate. Clinici medicale şi firme de construcţii din mai multe ţări vestice îşi caută viitorii angajaţi inclusiv în Bihor, prin reţeaua europeană a locurilor de muncă Eures.

Cele mai multe angajări le fac clinici din Germania, unde se caută 80 de asistenţi medicali. În aceeaşi ţară mai sunt disponibile 15 job-uri de factori poştali.

Şi francezii caută personal medical din România, făcând acum recrutarea pentru un medic generalist, un infirmier şi un kinetoterapeut. Totodată, în Danemarca pot ajunge la muncă doi medici specialişti în radiologie.

În Suedia sunt 75 de job-uri disponibile pentru lucrători în construcţii, dulgheri, vopsitori auto, mecanici auto şi femei de serviciu. Locuri de muncă similare sunt vacante şi în Israel, unde se caută zidari-faianţari, zidari-tencuitori şi fierari-betonişti.

Persoanele necalificate pot ajunge să lucreze în Finlanda, unde un angajator are nevoie acum de 50 de muncitori în agricultură.

Cei interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Aici pot afla până când trebuie să-şi depună dosarul pentru fiecare job în parte, dar şi ce aptitudini anume trebuie să aibă.