Universitatea Oradea a publicat Ghidul admiterii de toamnă, atât pentru programele de studiu de licență cât și de masterat, unele facultăți punând, încă, la dispoziție și locuri bugetate. În prima sesiune, din vară, s-au înscris peste 4.000 de studenți, după cum arată un comunicat transmis de Biroul de Presă al instituției de învățământ superior.

Conform informării, documentele au fost publicate pe site-ul Universității.

Ghidul admiterii pentru licență poate fi accesat aici: https://admitere.uoradea.ro/ro/licenta/ghidul-admiterii-licenta

Ghidul admiterii pentru masterat, aici: https://admitere.uoradea.ro/ro/masterat/ghidul-admiterii-masterat

 Admiterea „de toamnă” începe în data de 4 septembrie 2023.

„Unele facultăți care nu mai au locuri libere, pentru toamnă, nici măcar la forma de învățământ cu taxă. Dar, o veste bună, mai sunt și programe de studiu care așteaptă încă studenți”, se arată în informare.

Câte locuri mai sunt libere la facultățile din Oradea:

De exemplu, arată comunicatul, Muzica nu mai are locuri la Interpretare muzicală (canto), dar mai sunt libere cinci locuri bugetate la Interpretare instrumentală.

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură și-a epuizat locurile bugetate de la liniile de studiu Cadastru, respectiv Construcții civile, industriale și agricole. Vestea bună e că mai sunt locuri, fără taxă, și la Arhitectură.

La Facultatea de Geografie, Turism și Sport au fost ocupate toate locurile bugetate. Excepție face programul de studii Planificare Teritorială, unde mai sunt 11 locuri libere.

Facultatea de Informatică și Științe nu mai are locuri bugetate la Biologie, dar mai sunt 3 locuri libere la Matematică.

În cadrul Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial mai sunt locuri la programe de studii precum: Ingineria sistemelor electroenergetice, Ingineria sistemelor de energii regenerabile sau Tehnologia tricotajelor și confecțiilor.

Programul de studii Autovehicule rutiere nu mai are locuri bugetate pentru sesiunea din toamnă. În schimb, mai sunt locuri, cu și fără taxă, la specializări căutate pe piața muncii precum: Mecatronica și Robotica.

Relațiile internaționale și Studiile europene și-au epuizat locurile bugetate. Dar, pentru admiterea de toamnă, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării mai are locuri la specializările: Istorie, Științe Politice și Jurnalism.

Literele mai au puține locuri. Doar două la Limba franceză și patru la limba germană. Pentru Limba română și Limba engleză nu mai sunt decât 19 și respectiv 68 de locuri, la forma de învățământ cu taxă.

Facultatea de Medicină și Farmacie mai are locuri bugetate doar pentru programul de studii Farmacie.

La Facultatea de Protecția Mediului, domeniul de licență Agronomie e la mare căutare. Mai sunt doar două locuri, la forma de învățământ cu taxă. Programe de studii precum: Horticultura, Peisagistica, Silvicultura, Exploatările Forestiere sau domeniile de licență: Ingineria Mediului, Inginerie Forestieră, Ingineria produselor alimentare, Inginerie și Management în agricultură și dezvoltare rurală nu mai au locuri fără taxă.

De altfel, comunicatul Universității menționează că Facultatea de Mediu este „vedeta” admiterii din vară, având în vedere numărul de candidați înscriși.

Nici Facultatea de Științe Economice nu mai are locuri bugetate pentru admiterea din septembrie. Iar, spre exemplu, la domeniul de licență Contabilitate mai sunt doar două locuri libere chiar și „la taxă”.

Facultatea de Științe Socio-Umane reconfirmă interesul pentru domeniile ei de studiu. Programele: Psihologie, Pedagogia învățământului primar și preșcolar ori Pedagogie specială și-au epuizat locurile libere, chiar și pe cele de la forma de învățământ cu taxă.

Mai sunt locuri libere și la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman”.

Situația completă și detaliată a locurilor libere și a condițiilor de admitere poate fi consultată pe cele două link-uri redate mai sus.