Şi anul acesta, orădenii pot descoperi cum se trăieşte în spatele gratiilor. Penitenciarul Oradea organizează, vineri, ziua porţilor deschise pentru jurnalişti, reprezentanţi ai ONG-urilor, precum şi pentru curioşi.

Lucrătorii din Penitenciar le vor face acestora un tur al închisorii, prezentându-le facilităţile acesteia.

Evenimentul va avea loc vineri, 30 iunie, la o zi după ce la nivel naţional se sărbătoreşte Ziua lucrătorilor din penitenciare.

"Scopul derulării acestei activităţi este de a prezenta penitenciarul şi activităţile derulate zilnic de către personalul instituţiei, activităţile şi programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar şi rolul pe care îl are instituţia pe plan social", a precizat Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Reprezentanţii mass-media vor avea un tur la ora 8.30, iar membrii de familie ai personalului unităţii, reprezentanţii societăţii civile şi orădenii de rând vor putea vizita închisoarea între orele 10 şi 13.30.

"Participanţii la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil, cu fotografie. Accesul în locul de deţinere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului anti-terorist şi să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile şi obiectele interzise -telefoane mobile şi componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise", a mai precizat reprezentanta Penitenciarului.

Participanţii sunt rugaţi să se prezinte la Penitenciar cu 15 minute mai devreme pentru a putea trece controlul de securitate înaintea tururilor.