Ambasadorul României la Atena, George Ciamba, dă asigurări că autorităţile elene sunt pregătite să primească turişti din ţările considerate sigure, în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-un interviu la Ştirile DigiFM, acesta a precizat că a crescut numărul de testări pe aeroportul din capitala Greciei şi că autorităţile sunt atente la o posibilă creştere a infectaţilor.

Potrivit diplomatului, aeroporturile se vor deschide de luni. De principiu, pasagerii care sosesc din zone considerate fără risc, cum este considerată şi România, nu vor fi testaţi, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor celor care ajung acolo în prezent.

Totuşi, autorităţile îşi rezervă dreptul de a testa prin sondaj pasagerii pentru coronavirus. Cei care obţin un test pozitiv vor sta în carantină 14 zile.

Ce se întâmplă dacă un turist se îmbolnăveşte în concediu?

"Fiecare hotel are obligaţia de a avea o zonă pentru autoizolare, face parte dintre procedurile obligatorii transmise de autorităţile din turism. Există şi ideea extinderii serviciilor medicale, în contextul în care, de multe ori, insulele nu sunt acoperite de servicii medicale de calitate. S-ar putea introduce diverse metode de asistenţă medicală, ar putea creşte numărul doctorilor aflaţi la dispoziţia turiştilor pe anumite insule, în anumite zone", a spus ambasadorul George Ciamba.