Studiezi de mai mult timp limba germană, dar nu ai cu cine să o vorbești? La începutul lunii martie, o orădeancă a iniţiat un club de conversaţie cu vorbitori de limba germană, menit să-i ajute pe membrii săi să îşi dezvolte abilităţile lingvistice. Următoarea întâlnire va avea loc, joi, de la ora 18.30, iar participarea este gratuită.

DeutschClub Oradea a fost iniţiat de orădeanca Mirela Mărcuţ, lector la Universitatea din Oradea. Participanţii trebuie să fi împlinit 18 ani şi să se înscrie prin completarea unui formular disponibil pe pagina de Facebook a clubului.

Odată finalizată lista participanţilor, Mirela Mărcuţ va face o rezervare la o cafenea sau la un restaurant, unde va avea loc întâlnirea. Acolo, participanţii se vor grupa pentru a purta conversaţii pe o temă dată. Joia trecută, tema aleasă a fost călătoria, iar joia aceasta va fi munca.

„Clubul îşi propune să ofere un mediu prietenos şi relaxant în care participanţii să poată vorbi şi asculta în limba germană, fără a se teme că fac greşeli. Grupul este dedicat persoanelor care vorbesc germană la orice nivel, care poate n-au mai vorbit germană de ani de zile şi vor să înceapă din nou sau chiar şi celor care vor doar să asculte şi să înveţe câteva cuvinte", a mai spus Mirela Mărcuţ pentru BIHOREANUL

Anca Dehelean, una dintre membrele clubului, spune că se bucură că la Oradea s-a înființat DeutschClub. „De foarte mult timp aşteptam o astfel de iniţiativă în Oradea. Ne întâlnim într-un cadru informal, în fiecare joi, şi ne străduim să discutăm pe o temă aleasă doar în limba germană, încercăm să câştigăm încredere în capacitatea noastră de a iniţia şi susţine un dialog în această limbă străină dificilă, dar foarte frumoasă. Pe parcursul anilor de şcoală, am studiat 7 ani limba germană, dar niciodată nu am reuşit să îi dedic suficient timp, motiv pentru care atunci când am citit anunţul Mirelei nu am ezitat nicio clipă să mă înscriu", afirmă aceasta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!