Mult mai puţini decât în anii trecuţi, circa 50 de bihoreni au pedalat, joi, pe câteva artere principale din oraş, pentru a promova un stil de viaţă sănătos, pentru mai multă siguranţă în trafic, dar şi pentru a cere mai multe piste de biciclete în Oradea, care să fie legate între ele.

Întâlnirea sportivilor a avut loc în Ioşia, la ora 17, la centrul Asociaţiei Pedalăm, unul dinte organizatorii evenimentului. La ora 18, bicicliștii au pornit spre centrul Oradiei, pe traseul - Podul Carol I - strada Fagului - strada Carpaţi - bulevardul Dacia - bulevardul Decebal - strada Iuliu Maniu - Piaţa Unirii.

Spre deosebire de anii trecuţi, când sosirea era pe platoul din faţa Primăriei, anul acesta, bicicliştii s-au adunat pe platoul din Piaţa Unirii, unde şi-au ridicat bicicletele în aer.

"Prin acest eveniment vrem să promovăm mersul pe bicicletă. Totodată dorim să atragem atenţia asupra respectării bicicliştilor în traficul din Oradea, dar şi a regulilor de circulaţie. Noi vrem piste de biciclete care să fie legate între ele. Poate că, dacă le-am avea, mai multe persoane ar prefera să meargă pe două roţi în loc de patru, dar unora le este teamă să le folosească în oraş din cauza şoferilor care se apropie prea tare de ei", a spus Marius Guleş, vicepreşedinte la Asociaţia Pedalăm din Oradea, unul dintre organizatori.

Printre biciclişti s-a aflat şi tânărul Florin Mihuţ, sportivul din Mihai Bravu imobilizat în scaun cu rotile, care îşi doreşte ca în 2024 să participe la Jocurile Paralimpice de la Paris la proba de handbike, o bicicletă care se conduce cu mâinile.

"Mă bucur că m-am aflat aici printre ceilalţi iubitori de sportul pe două roţi. Mersul pe bicicletă este sănătos, aşa că trebuie promovat", a spus tânărul, pentru BIHOREANUL.

Critical Mass a fost organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transregio Oradea în parteneriat cu Asociaţia Pedalăm, în cadrul Săptămânii Mobiliății.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!