Mult mai puţini decât în anii trecuţi, peste 80 de orădeni au pedalat, vineri, pe principalele artere din oraş, pentru a promova un stil de viaţă sănătos, pentru mai multă siguranţă în trafic, dar şi pentru a cere mai multe piste de biciclete în Oradea.

Întâlnirea sportivilor a avut loc, ca în fiecare an, la Piaţa Rogerius la ora 18, după care la 18.30, au pornit spre centrul Oradiei, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, pe traseul - Piaţa Rogerius - strada Transilvaniei - Bulevardul Dacia - strada Republicii - Bulevardul Magheru - Podul Dacia - Piaţa Emanuil Gojdu - strada Gheorghe Costaforu- strada Horea - strada Sucevei - str. Avram Iancu - Piaţa Unirii.

Spre deosebire de anii trecuţi când sosirea era pe platoul din faţa Primăriei, anul acesta, bicicliştii s-au adunat în Piaţa Uniri, unde şi-au ridicat bicicletele în aer.

"Prin acest eveniment vrem să promovăm mersul pe bicicletă. Totodată dorim să atragem atenţia asupra respectării bicicliştilor în traficul din Oradea, dar şi a regulilor de circulaţie", a spus Dios Zoltan, secretar la Asociaţia Pedalăm din Oradea, unul dintre organziatori.  

Printre biciclişti s-a aflat şi tânărul Florin Mihuţ, sportivul imobilizat în scaun cu rotile, care în primăvara anului acesta şi-a cumpărat un handbike (n.r. bicicletă care se conduce cu mâinile), în urma unei campanii de donaţii.

"Mă bucur că m-am aflat aici printre ceilalţi iubitori de sportul pe două roţi. Am avut energie şi m-am simţit onorat să mă lase să pedalez primul, în faţa grupului. Prin acest eveniment vrem să transmitem că vrem mai multe piste de biciclete în Oradea pentru că mersul pe bicicletă e sănătos", a spus tânărul care vrea să ajungă la Jocurile Paralimpice în 2024, pentru BIHOREANUL.

Critical Mass s-a vrut o modalitate de a promova un mediu de viaţă mai sănătos prin folosirea bicicletelor şi de a atrage atenţia comunităţii asupra importanţei respectării tuturor participanţilor în trafic.

Evenimentul a fost organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio Oradea în parteneriat cu Asociaţia Probikers şi Asociaţia Pedalăm.