Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă însemnate, pentru judeţul Bihor.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă după amiază, de la ora 18, până duminică, la ora 12.

"Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50...60 l/mp şi izolat 80...90 l/mp", arată ANM.

În Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi în sudul şi estul Olteniei, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.   

"În după-amiaza zilei de duminică (13 august) şi la începutul nopţii de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor apărea şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei şi local în Dobrogea şi Moldova disconfortul termic va fi ridicat şi se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade", arată ANM.