Patru județe din țară - Constanța, Tulcea, Galați și Brăila - se află duminică sub cod roșu de viscol, iar astfel o serie de drumuri și porțiuni de autostradă sunt închise circulației, în timp ce peste 200 de localități nu au energie electrică.

Din cauza vremii, autoritățile au luat decizia să închidă o serie de drumuri județene și naționale, podul suspendat de la Brăila, ba și porțiuni de autostradă, A2 București - Constanța și A4. Potrivit Hotnews.ro, sunt închise și porturile din județul Constanța. 

12 autoturisme sunt blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Tulcea, iar în ajutorul celor aflaţi în aceste maşini intervin pompierii, dar şi utilaje de deszăpezire.

CFR a suspendat circulația a zeci de trenuri, iar altele înregistrează întârzieri. 

Digi24.ro informează că oamenii din peste 200 de localități din județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila nu au energie electrică, după ce liniile de medie tensiune au fost afectate de viscolul puternic.

La acest post de televiziune, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că intervențiile sunt "extrem de dificile" din cauza condițiilor meteo "crâncene".

„Le spun românilor care nu au energie electrică că se intervine la fața locului cu echipe din zona Dobrogei, Munteniei și Banat. Condițiile meteo sunt crâncene. O reparație poate dura până la câteva ore, dar peste un timp se poate strica iar. Trebuie să așteptăm ameliorarea condițiilor meteo pentru a restabili alimentarea cu energie electrică. Se pot genera probleme de la un minut la altul", a spus Burduja.

Din cauza vremii năprasnice se înregistrează și alte probleme. ISU Constanța a informat, de pildă, că sunt zeci de copaci puși la pământ, 12 autoturisme avariate, iar alte 35 blocate în zăpadă, au căzut acoperișuri, iar mai multe localități nu mai au alimentare cu apă.

În afară de cele patru județe menționate, o bună parte a țării este fie sub cod galben, fie sub cod portocaliu de vânt puternic, viscol. La cea mai recentă actualizare, meteorologii au emis cod galben și pentru județul Cluj.

Județul Bihor nu este vizat de vreo avertizare de vreme rea. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!