Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare de vreme rea pe tot teritoriul ţării, cu ploi şi intensificări ale vântului, valabilă de duminică, de la ora 14, până luni dimineaţa, la ora 9. De asemenea, ANM avertizează că la munte va ninge, iar în regiunile sudice vor fi rafale de vânt ce vor depăşi 40-50 de kilometri pe oră.

"În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii şi al nopţii de duminică spre luni (16/17 octombrie), precipitaţii predominant sub formă de ninsoare vor fi şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 40...50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea", precizează meteorologii.

În restul teritoriului va ploua, iar trecător în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp, iar în nord-vest, centru şi est izolat 20...25 l/mp.

Pe de altă parte, INHGA a emis atenţionări de cod galben de inundaţii, valabile de duminică dimineaţa, ora 9, până luni, la aceeaşi oră, pentru râuri din bazinele hidrografice Bârlad şi afluenţi (judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).