Deşi regulamentul pentru spaţiile verzi ale oraşului prevede clar că toaletarea copacilor de pe domeniul public al municipiului se poate face doar cu avizul Primăriei, destui orădeni continuă să încalce regula.

De când a dat vremea bună, muncitorii RER Ecologic Service găsesc crengi de copaci abandonate aproape la fiecare colţ de stradă. Pe lângă detaliul că s-a încheiat campania de curăţenie de primăvară, cea în care aceste deşeuri nu puteau fi colectate gratuit, mulţi copaci sunt toaletaţi de persoane fără nicio pregătire, astfel că ajung să fie tăiate şi ramuri verzi din arbori perfect sănătoşi. De asemenea, orădenii au şi prostul obicei de a lăsa crengile pe unde apucă, astfel că muncitorii societăţii de salubrizare ar trebui să ia la pas toate străzile din oraş ca să poată strânge deşeurile vegetale.

Cetăţenii trebuie să ştie că pot fi amendaţi de agenţii Poliţiei Locale dacă sunt prinşi în timp ce abandonează resturile vegetale pe domeniul public, întrucât acest lucru este permis doar în timpul campaniei de curăţenie de primăvară, când colectarea lor se şi face gratuit. Pentru toaletarea copacilor, orădenii trebuie să depună cerere scrisă la Primărie, urmând ca funcţionarii să verifice situaţia în teren şi abia apoi să avizeze, sau nu, solicitările.