Din 15 martie a început o nouă campanie de curăţenie, în care locuitorii din Oradea se pot "debarasa" de obiectele casnice şi gospodăreşti uzate (piese de mobilier, mochete, materiale textile, geamuri, uşi etc.), altele decât aparatele electrice şi electronice. Au fost stabilite punctele de colectare unde cetăţenii pot depozita deşeurile în recipiente destinate acestui scop şi este recomandat ca deşeurile să fie depozitate numai în containerele de pe aceste amplasamente. Asta, pentru ca acţiunea de curăţenie să fie cât mai civilizată şi... curată.

Campania nu se va încheia la sfârşitul lunii martie, ci va continua şi în aprilie, cu "luna curăţeniei generale" în care orădenii vor putea efectua lucrări specifice acestei perioade: colectatul deşeurilor, greblatul şi lucrări de întreţinere a zonelor verzi din cvartalele şi străzile unde locuiesc. Iar în luna mai Primăria municipiului Oradea vrea să organizeze un nou concurs în care se vor premia cea mai ecologică asociaţie, cel mai curat şi îngrijit spaţiu verde, cea mai curată stradă din municipiu.

Toţi cetăţenii pot contribui esenţial la curăţenia oraşului în care trăiesc utilizând corespunzător şi recipienţii special destinaţi deşeurilor reciclabile (containere de 1,1 mc cu capac galben la asociaţiile de proprietari, saci galbeni la case şi containerele de culoare galben, verde, albastru "tip clopot" în cele 250 de locaţii din municipiu).

Prin implicarea fiecăruia dintre noi în efectuarea şi menţinerea curăţeniei, Oradea îi poate transmite fiecărui locuitor ori trecător al său o stare de spirit aparte, specifică oraşelor plăcute privirii şi simţirii. Doar cu participarea activă a fiecărui orădean la acest proces oraşul nostru poate fi în fiecare zi tot mai curat şi mai frumos!

Mircea Stejeran
Şef serviciu Direcţia Tehnică
Primăria Oradea