Prima zi a celei de-a 11-a ediţii a Serbărilor Cetăţii a fost una ploioasă, prea puţini orădeni alegând să se deplaseze în zona de est a fortăreţei, unde pe tot parcursul zilei au fost organizate diferite activităţi.

Cei care totuşi au ieşit din case au putut urmări chiar pe Corso demonstraţii de lupte ale cavalerilor medievali şi defilări ale domnilor şi domniţelor îmbrăcaţi în costume din aceeaşi perioadă.

La Cetate, au fost organizate ghidaje în grupuri organizate, lecţii de tir cu arcul tradiţional, lecţii de dans medieval, iar participanţii au putut învăţa de la meşteşugarii prezenţi să facă oale din lut şi alte obiecte artizanale. Totodată, orădenii au putut urmări spectaculoase lupte între cavaleri medievali.

Seara, pe scena amenajată în zona de est a Cetăţii au urcat formaţia Sun Factory din Debreţin, orădeanul Noris şi trupa Timpuri Noi. Serbările continuă sâmbătă (concert Ducu Bertzi şi Ansamblul Bihorul) şi duminică (concert Blackbeers şi Taxi), în zona de est a Cetăţii, intrarea făcându-se dinspre Calea Clujului, pe Poarta de Est.