Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni ale țării. În Crișana, arată meteorologii, vor fi și zile cu temperaturi maxime de 24 de grade.

Valul de căldură se va menține și în zilele de 4 și 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. În perioada 6 - 11 iulie, scăderea de temperatură va fi semnificativă, astfel că media zilnică a maximelor va oscila între 24 și 28 de grade”, se arată în documentul ANM. 

Potrivit specialiștilor, „pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 33 de grade spre data de 17 iulie”.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi în jur de 19 grade în primele 3 zile, iar apoi și acestea vor scădea semnificativ, până la „o medie de 12 - 13 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 14 - 15 grade”.

ANM mai precizează că urmează ploi în Crișana: „În zilele de 5 și 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menține ridicată și în perioada 7 - 13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!