Noua estimare a evoluțiilor termice și precipitațiilor publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 27 mai - 9 iunie arată o vreme capricioasă pentru perioada următoare în regiunea Crișana, implicit pentru județul Bihor.

Potrivit ANM, până vineri, 31 mai, cu mici variații, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice, astfel încât mediile maximelor vor fi între 24 și 26 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade.

„De la sfârșitul acestei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel încât vremea va deveni și se va menține călduroasă, cu maxime în jurul a 28 de grade și minime de 14...16 grade, mediat regional”, arată meteorologii.

Pe tot parcursul celor două săptămâni, instabilitatea atmosferică se va păstra, dar se va manifesta mai intens și pe suprafețe mai mari în cursul zilelor de miercuri și joi (29 și 30 mai) și foarte probabil în data de 4 iunie.

Și la munte temperaturile vor fi mai calde, mai ales începând din 1 iunie. 

Aici, maximele vor fi în medie de la 12 spre 20 de grade, iar minimele între 4 și 12 grade. „Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse îndeosebi între 28 mai și 1 iunie”, arată ANM.

Vezi mai jos cum va fi vremea pe regiuni!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!