Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea deschide în Piaţa Ioşia un punct de sacrificare a mieilor, care va funcţiona în perioada 14-19 aprilie 2014.

"Punctul de sacrificare va fi amenajat într-o hală special pregătită, igienizată, revopsită, dotată cu două asomatoare pentru sacrificare şi 16 furtune cu piston. Va fi amenajat un vestiar pentru măcelari şi un birou pentru Direcţia Sanitar Veterinară", se arată într-un comunicat trimis luni de reprezentanţii ADP Oradea.

Pe 10 aprilie, de la ora 9, vor începe înscrierile pentru măcelari la Piaţa Ioşia. Aceştia trebuie să fie autorizaţi, să aibă analizele făcute la zi, să deţină două rânduri de echipament complet (cizme, halat, bonetă, şort, pantoloni), două rânduri de instrumentar, trei cuţinte însemnate diferit, de culori diferite şi o toporişcă, potrivit aceluiaşi comunicat.

Taxa zilnică pentru fiecare măcelar este de 63 de lei, la fel ca anul trecut, iar pentru fiecare miel introdus în piaţă, comercianţii trebuie să plătească 10 lei pe zi. Tariful măcelarului pentru servicii va fi de 11 lei pe bucată. De asemenea, ADP anunţă că persoanele fizice ori juridice care vor să achiziţioneze pieile vor plăti 265 de lei pe zi.

În perioada 14-18 aprilie, piaţa de miei va funcţiona după programul 7 şi 19, respectiv sâmbătă, 19 aprilie, între orele 7 şi 17.