Primul spectacol al Teatrului Regina Maria din ultimele trei luni, de când toate evenimentele publice au fost anulate din cauza Covid-19, avea toate motivele să se încheie cu aplauze furtunoase. În schimb, s-a terminat doar cu o furtună.

Teatrul orădean a programat duminică seară, pe scena mobilă anume montată în curtea Cetăţii, spectacolul „Creştini”, care îi are în distribuţie pe Richard Balint, Adela Lazăr, Petre Ghimbăşan, Răzvan Vicoveanu şi Anda Tămăşanu. Orădenii au fost nerăbdători să-i revadă pe artişti, dovadă că toate cele 70 de bilete s-au epuizat cu două zile înainte.

„Abia am aşteptat să revin. Aveam nevoie de teatru”, a spus o orădeancă. „Am mai văzut spectacolul, dar tot am venit. După atâtea luni de izolare, nu puteam rata ocazia”, a spus şi un domn.

Numărul mic de bilete scoase la vânzare s-a explicat prin faptul că organizatorii au aşezat scaunele la distanţă unele de altele, putând să le apropie doar persoanele care au venit împreună la eveniment. De asemenea, şi alte reguli de protecţie anti-Covid au fost respectate: temperatura fiecărui spectator a fost măsurată, la dispoziţia tuturor au fost puse soluţii dezinfectante, iar nimeni n-a ajuns în faţa scenei fără să aibă mască pe faţă. După ce s-au aşezat pe scaune, unii dintre spectatori – puţini la număr - au ales să-şi dea măştile jos.

Teatru in Cetate

Din păcate pentru actori şi public deopotrivă, însă, spectacolul a fost întrerupt la jumătate, din pricina ploii. La primii stropi, nimeni nu s-a speriat, apoi timid câţiva spectatori s-au adăpostit sub copaci, în timp ce cei care au venit de-acasă cu umbrele le-au deschis.

Pentru că ploaia a devenit torenţială, actorul Richard Balint, care în spectacol joacă rolul unui pastor, şi-a păstrat discursul şi le-a spus „enoriaşilor” că „slujba” se termină mai repede, din pricina vremii. Chiar dacă n-au văzut decât o parte din piesă, adăpostiţi de ploaie lângă pereţii Cetăţii, unii dintre spectatori i-au aplaudat pe actori.  

Spectacolul va fi reprogramat, iar orădenii care au plătit bilete vor fi chemaţi din nou să se întâlnească cu artiştii. Poate data viitoare, vremea nu va fi la fel de capricioasă...

Ploaie la spectacol teatru