Adio, zile primăvăratice, în noiembrie! Meteorologii anunţă, în estimarea evoluţiei termice şi a precipitaţiilor valabilă până pe 26 noiembrie, că vremea se răceşte treptat.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Crişana, în special după data de 19 noiembrie, "vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade".

"După 16 noiembrie, nopţile vor fi din ce în ce mai reci, media minimelor urmând să coboare sub 0 grade, ajungând la finalul perioadei celor două săptămâni la valori în jur de -3 grade.  Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil local însemnate cantitativ va creşte după data de 18 noiembrie, iar până atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burniţă", arată ANM.

De altfel, temperaturile sunt în scădere în toată ţara. În Transilvania, temperatura aerului va avea valori maxime în scădere până la o medie de 3 grade în data de 19 noiembrie.

Apoi va fi relativ staţionară, în jurul valorii de 2 grade. Media valorilor termice nocturne va fi uşor pozitivă în primele 4 nopţi, dar ulterior va scădea până la – 4 grade în data de 20 noiembrie, iar după această dată va avea mici variaţii în jurul a -5 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere mai ales în intervalul 18-21 noiembrie.

La munte, după 18 noiembrie, vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, cu maxime ce vor oscila, în medie, între -4 şi -2 grade şi minime la nivelul zonei montane în jur de -8 grade.

Vor fi precipitaţii slabe şi după data de 18 noiembrie, arată ANM.