Meteorologii transmit că în perioada următoarea, în regiunea Crișana, vremea va fi tot mai rece, fiind probabil să cadă și ninsori slabe.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în perioada 23 ianuarie - 5 februarie, defalcată pe regiuni.

Vremea va fi în răcire accentuată, astfel că de la valori peste cele specifice perioadei în primele zile (7...12 grade ziua și 1...6 grade noaptea) spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0...3 grade și minime de -5...-2 grade, mediat regional. Ulterior, după 1 februarie, sunt estimate valori diurne de temperatură în creștere ușoară”, au transmis meteorologii privind regiunea Crișana.

Spre finalul lunii ianuarie se anunță ninsori, însă slabe, în regiunea din care face parte și județul Bihor. „Probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, va crește după data de 28 ianuarie, astfel că în ansablu regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână și apropiat de normal în cea de-a doua. În primele zile ale intervalului de referință doar pe spații mici și trecător vor fi precipitații slabe, mixte (burniță, ploaie, lapoviță)”, se mai arată în informarea ANM.

Estimarea meteo este realizată de ANM folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!