Vântul puternic a făcut pagube în Oradea. Cel puţin o casă şi mai multe maşini au fost avariate în urma vijeliei. 

Maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a declarat, luni seară, pentru BIHOREANUL, că, până la ora transmiterii acestei ştiri, un copac s-a prăbuşit peste o casă aflată la intersecţia străzii Călăraşilor cu Satelitului (foto).

Nu s-au înregistrat victime. Acoperişul imobilului a fost însă, avariat, iar o maşină s-a ales cu zgârieturi.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, pe strada Sovata, doi copaci au căzut peste două autoturisme.

Un cititor a sesizat BIHOREANULUI că în zona magazinului Crişul, crengile unui arbore s-au prăbuşit peste trei maşini. Pompierii au degajat la scurt timp carosabilul.

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul detaşamentelor 1 şi 2 ale ISU Crişana au fost trimise în teren, luni seară, pentru înlăturarea pagubelor produse de fenomenele meteo periculoase.

Pagube s-au înregistrat și în zona apartamentelor Prima din cartierul Nufărul. Mai multe materiale de construcții (foto) au fost suflate de vânt în pârâul Peța. Acestea erau folosite la construcția unui bloc și au fost depozitate neglijent de muncitori. 

După cum se ştie, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o alertă meteo de tip cod portocaliu pentru intensificări puternice ale vântuLui în judeţul Bihor, valabilă pe parcursul acestei zile, între orele 15 şi 21. "În intervalul menţionat în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h şi vijelii", arată ANM.