Baschetbaliştii de la CSM Oradea dispută duminică seara la Craiova cel de-al patrulea joc din actuala ediţie de campionat. Elevii antrenorului Cristian Achim întâlnesc, cu începere de la ora 20, în Sala Polivalentă din localitate, formaţia SCM Universitatea, o echipă care anul trecut i-a detronat de pe primul loc după 29 de etape şi la care în acest sezon au ajuns doi foşti jucători ai CSM-ului, Nemanja Maric şi Sasha Topchov.

Orădenii au plecat la Craiova de pe primul loc şi speră ca de această dată să nu se mai întoarcă învinşi. "A fost greu şi la Sibiu, dar partida cu SCM Craiova va constitui un prim examen dificil pentru noi în deplasare. Craiova este o echipă redutabilă, au un antrenor respectat şi ascultat de jucători, s-au şi întărit în extrasezon. Dorim însă să câştigăm, consider că avem potenţialul necesar pentru a-i bate", a declarat înaintea deplasării jucătorul Rareş Paşca.

Despre importanţa şi miza jocului cu oltenii, dar mai cu seamă despre reîntâlnirea cu Maric şi Topchov, a vorbit înaintea plecării şi Daniel Dillon. "Va fi interesant să ne întâlnim cu foştii noştri colegi. Este lesne de înţeles că Maric şi Topchov vor avea o dorinţă specială de a câştiga în faţa echipei care a renunţat la ei. Revederea cu cei doi va fi plăcută, am fost colegi şi prieteni, dar acum vom fi adversari pe teren", a declarat Dillon, unul dintre cei mai buni jucători ai CSM-ului.

Orădenii au avut în acest sezon un start lansat în campionat, având trei victorii din trei posibile, în timp ce echipa pregătită de un alt fost component al CSM-ului, Andelko Mandic, a înregistrat două victorii şi un eşec în campionat, dar la debutul din Liga Balcanică a învins acasă echipa bulgară Levski Sofia, cu scorul de 73-71.

Meciul de dintre SCM Universitatea şi CSM Oradea va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Digi 24 Oradea. Etapa a IV-a a Ligii Naţionale a debutat însă cu partidele Gaz Metan Mediaş - Farul Constanţa, scor 137-44, şi BC Mureş Tg. Mureş - BC Timişoara 91-87.