În Sala Mare a Teatrului Regina Maria, duminică seară s-a simţit parfum de epocă. Ziţa, Rică Venturiano, Veta, Miţa, Tache, Vupân Dumitrache şi alte personaje culese din schiţele şi  piesele de teatru ale lui Ion Luca Caragiale şi-au adunat poveştile la "Iunion".

Spectacolul "La "Iunion", birjar!", regizat de Daniel Vulcu, a propus o întoarcere în timp, la începutul secolului XX, prin prezentarea mai multor fragmente din operele lui Caragiale. Întâmplările prezentate de actorii orădeni au fost completate cu costume şi decoruri deosebite, dar mai ales cu momente de cabaret şi muzică.

Spectatorii au putut, astfel, asculta "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara", "Mână, birjar!", "Blestem (Cine iubeşte şi lasă)" şi alte refrene de demult, aduse pe scenă de doi solişti ai Teatrului de Revistă Baia Mare, Dorin Griguţă şi Marcel Mânza, şi de interpreta Ana Maria Georgescu. Toate momentele muzicale au fost acompaniate de o orchestră care a cântat live.

Numai că autorii spectacolului au ales să introducă printre cântecele de odinioară şi o versiune modificată a melodiei "Ochii tăi", cântată de Ana Maria Georgescu, moment care nu s-a integrat prea bine în tabloul spectacolului.

Tot pentru a prezenta atmosfera de cabaret de demult, printre încurcăturile din schiţele lui Caragiale, s-au infiltrat şi momente de iluzionism, aduse pe scenă de Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa.

Pe parcursul celor mai bine de două ore de spectacol, orădenii au râs la "O noapte furtunoasă", "Articolul 214", "Mofturi", "Gazometrul", "La poştă", "Cum vorbesc ţăranii", "Amici", "Five o'clock", "Infamie", "CFR", "Proces verbal", "Final", iar după coborârea cortinei i-au aplaudat în picioare pe actorii, interpreţii şi dansatorii care i-au dus, pentru o seară, în altă lume.