Potrtivit unui comunicat al municipalităţii, NASA, în colaborare cu Universitatea San Diego, oferă elevilor, profesorilor şi publicului larg posibilitatea de a admira şi studia Pământul din perspectiva unică a spaţiului. "Utilizând internetul, copiii orădeni au şansa de a participa la acest program, prin selectarea şi trimiterea cererilor lor cu locuri de pe suprafaţa Terrei, pentru a fi fotografiate de astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale", se arată în informare.

Astfel, joi, de la ora 16, profesoara Valentina Matei, membru fondator al Astroclub "Meridian 0" şi colaboratoare NASA, îi va învăţa, joi, pe toţi cei interesaţi, cum să acceseze programul şi să transmită astronauţilor solicitări pentru realizarea de fotografii ale Pământului.

Alături de aceasta, copiii vor putea admira imagini cu Vulcanul Eyjafjallajokull, considerat un adevărat spectacol al naturii. "Un interesant experiment chimic cu vulcani care degajă materie, fum şi cenuşă va întregi după-amiaza dedicată astronomiei în Orăşelul Copiilor", se mai arată în comunicatul organizatorilor.