După ce a aflat din presa naţională ştirea că România este cel de-al 10-lea stat care a legalizat utilizarea marijuanei în scop medicinal, Horea Vuşcan s-a gândit să iasă în faţă cerând legalizarea consumului şi comercializării drogului... la liber.

"Aprobarea utilizării marijuanei în scopuri medicinale este o altă escrocherie a statului, căci oferă companiilor farmaceutice şansa să-i crească preţul. Marijuana oricum se consumă şi aşa ilegal, dar dacă s-ar legaliza, ar putea fi cumpărată din medii controlate, iar populaţia ar putea fi informată în privinţa riscurilor, dar şi a beneficiilor ei. Căci multe studii au demonstrat că marijuana are multe beneficii pentru sănătate", a spus Horea Vuşcan, marţi, într-o conferinţă de presă pe care a convocat-o doar pentru acest subiect.

Liderul Partidului Verde Oradea a subliniat că poziţia în privinţa legalizării marijuanei este una personală şi nu reflectă neapărat viziunea partidului său. "Este o părere pe care o susţin, însă, şi în cadrul partidului", a spus Vuşcan.

În conferinţa de presă, el a prezentat mai multe aspecte pe care le consideră argumente în favoarea legalizării marijuanei. Printre acestea se numără faptul că în felul acesta cei care consumă ar putea să fie siguri că substanţa este de "calitate" şi nu combinată cu altceva, că mai multe studii susţin că marijuana nu provoacă dependenţă, respectiv că "alcoolul şi tutunul sunt similare marijuanei şi sunt legalizate".

La final, însă, Horea Vuşcan a mai adăugat un aşa zis argument în favoarea canabisului. Adică propria interpretare a politicianului asupra unui verset din Biblie. "Pentru persoanele religioase pot să spun că inclusiv Biblia încurajează consumul de canabis. Citez din Facerea 1.29: Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră". Eu pot să interpretez că şi marijuana este inclusă aici", a spus Vuşcan râzând.