Şeful filialei municipale a Partidului Verde, Horea Vuşcan, a declarat joi că ideea achiziţionării de mobilier pe Corso nu este una "oportună" şi din pricina costului, şi anume 15.000 de euro pentru trei piese.

"Mobilierul expus pe Corso arată foarte bine, dar nu cred că este oportună o astfel de investiţie. La urma urmei, dacă antreprenorii au investit în cafenele şi terase, de ce să mai punem şi băncuţe?", a spus Vuşcan, într-o conferinţă de presă.

Astfel, preşedintele Verzilor din Oradea crede că strada pietonală a prins viaţă tocmai datorită cafenelelor şi a teraselor care au fost deschise acolo, iar achiziţionarea unui alt mobilier stradal nu este necesară. "Să nu uităm ce s-a întâmplat cu băncile puse pe vremea primarului Petru Filip, care s-au deteriorat", a completat Vuşcan.

El a mai precizat că una dintre opţiuni ar putea fi recondiţionarea mobilierului deja existent, iar alta ar fi permiterea investitorilor privaţi să amenajeze mai multe terase şi cafenele pentru orădeni. "Primăria ar trebui să-i ajute pe comercianţii care investesc în sectorul privat", a conchis Horea Vuşcan.