După o tentativă eşuată de organizare a unui protest în faţa Primăriei chiar de 1 Decembrie, Horea Vuşcan a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că a depus o nouă solicitare pentru aprobarea organizării unui miting, tot în faţa Primăriei, însă duminică, 11 decembrie, de la ora 13.

Şeful Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni din Bihor a declarat totuşi că protestul ar putea fi anulat dacă primarul Ilie Bolojan iniţiază discuţii cu nemulţumiţii adunaţi de el.

"Vreau să-l felicit pe domnul primar Ilie Bolojan. În urma conferinţei de presă pe care am organizat-o săptămâna trecută s-a întâmplat un lucru bun. Domnul primar a contactat telefonic reprezentanţii locuitorilor din strada Ecaterina Teodoroiu (n.r. - nemulţumiţi de intenţia construirii unui drum pe strada lor) şi pe Carol Lazar de la Asociaţia SOS Dogs (n.r. - nemulţumit, şi acesta, de intenţia eutanasierii câinilor vagabonzi). Primarul şi-a exprimat disponibilitatea de a se aşeza la masa negocierilor, şi a dat asigurări că "lucrurile se vor rezolva"", a arătat Vuşcan.

Prin urmare, şeful MVDA Bihor a afirmat că va anula mitingul proiectat de el în cazul în care Bolojan îi va contacta pentru discuţii şi pe locuitorii din cartierul Ioşia, pe problema termiei, dar şi pe reprezentanţii Pro Bikers, în privinţa realizării pistelor de biciclete.

"Vreau să precizez că organizarea acestui miting nu constituie un scop în sine. Ţelul mitingului este reprezentat de problemele oamenilor faţă de care Primăria trebuie să vină cu soluţii. Ca atare, suntem dispuşi să renunţăm la miting dacă primarul Ilie Bolojan deschide o cale de comunicare şi cu orădenii din Ioşia, şi cu reprezentanţii Asociaţiei Pro Bikers. Dacă primarul primeşte o delegaţie a acestor două categorii de orădeni, iar în urma discuţiei se găsesc soluţii agreate de ambele părţi, mitingul nu mai are niciun obiect", a precizat Vuşcan.