Studenţii, cercetătorii, dar şi simpli orădeni curioşi despre activitatea NATO şi, mai ales, misiunile României în cei 14 ani, de când ţara este membră a alianţei, sunt aşteptaţi, joi, la Universitate, la un eveniment de informare.

Intitulat "#WeAreNATO", evenimentul este organizat de Universitatea din Oradea, prin Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi Centrul de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT din Oradea.

"Evenimentul propune dezvoltarea unei platforme de diseminare a valorilor, principiilor şi politicilor care definesc rolul Alianţei în spaţiul de securitate euro-atlantic. Seria de comunicări şi dezbatererile sunt încadrate campaniei #WeAreNATO, un proiect implementat în statele membre ale Alianţei, cu scopul de a dezvolta gradul de informare şi a creşte încrederea în rândul tinerilor privind capacitatea NATO de a asigura securitatea statelor, cetăţenilor şi teritoriului aliat. Tinerii vor avea oportunitatea de a înţelege mecanismele politico-militare de funcţionare ale NATO, gestionarea capabilităţilor militare în cadrul operaţiior şi exerciţiilor comune, precum şi elemente concrete ce ţin de evoluţia şi contribuţia României în cadrul Alianţei", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Conferinţa va începe la ora 10, în Aula Magna a Universităţii.