Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bihor, Brigada pentru Combatere a Criminalităţii şi Garda Financiară au luat la puricat, săptămâna trecută, cele şase weedshopuri din oraş.

Produse fără etichetă tradusă în limba română sau fără adresa şi numele distribuitorului pe aceasta şi marfă fără declaraţie de conformitate sau cu ea incompletă, sunt câteva dintre neregulile descoperite. "Comisarii de la Protecţia Consumatorului au aplicat amenzi în valoare totală de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei) unora dintre magazinele de acest tip", a declarat pentru BIHOREANUL Constantin Cojocaru, directorul CJPC Bihor. „S-a dispus oprirea temporară a produselor până la intrarea în legalitate", a mai explicat Cojocaru, referindu-se la cea de-a doua măsură luată de comisarii OPC.

În plus, poliţiştii care au efectuat controalele au ridicat mai multe probe din produsele comercializate pentru a fi verificate. „Împreună cu cei de la Brigada Antidrog am ridicat probe din produse şi le-am trimis pentru expertiză la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, la Bucureşti, dar rezulatatele nu au venit încă", a declarat Valentin Şipoş, comisar-şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii.

Săptămâna trecută, în cadrul aceleaşi acţiuni, au fost controlate 42 de weedshopuri din 14 judeţe ale ţării. În urma controalelor au fost întocmite 5 dosare penale şi amenzi contravenţionale.