Canicula revine la finalul lunilor de vară. Meteorologii au emis două avertizări de cod galben care vizează mai multe județe din această parte a țării, inclusiv județul Bihor, și sunt valabile pe vineri, sâmbătă și duminică. 

„Pe parcursul zilei de vineri în Banat și Crișana, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade”, transmite Administrația Națională de Meteorologie. 

În cea de-a doua avertizare de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pe 31 august și 1 septembrie, și în Bihor, ANM precizează că maximele vor fi de 34-36 de grade.

În Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17...22 de grade”, arată meteorologii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!