Pălincari din tot judeţul şi-au adus cele mai bune licori în Parcul Bălcescu, unde vând pălincă de prune, vişinată, afinată, must şi cornată.

Ediţia a XVI-a a Târgului Pălincarilor – organizată de Murray Press - reuneşte producători din Burzuc, Topa de Sus, Cotiglet, Viişoara, Roşia şi Tulca, care vând diverse soiuri de palincă, garantând pentru gradele "înalte" ale licorii.

Pe lângă cele câteva standuri cu palincă de Bihor, decorate cu ştergare tradiţionale, organizatorii evenimentului au umplut parcul cu comercianţi de mititei, grătare, kurtos colacs, precum şi cu artizani.

De asemenea, copiii au o întreagă zonă dedicată lor cu jocuri, maşinuţe şi tobogane gonflabile.

Sâmbătă seara, totuşi, orădenii care s-au dus în Parcul Bălcescu, nu s-au înghesuit să cumpere palincă, ci mai degrabă să o guste şi apoi să se aşeze la o porţie de mititei cu cartofi prăjiţi. Pe scena din Parcul Bălcescu în toate cele trei zile ale târgului au fost programate recitaluri de muzică populară date atât de interpreţi tineri cât şi de unii consacraţi în domeniul lor.

Pentru duminică, ultima zi a târgului, organizatorii au programat recitalurile unor ansambluri promovate de CJCPCT Bihor, urmate, de la ora 19, de cel dat de Radu Barbura şi Larisa Tripon.

De la ora 19.30, pe scenă va urca invitatul special al evenimentului, Benone Sinulescu, programul fiind încheiat de Ansamblul "Vergelu", coordonat de George Simon.