Bihorenii nu scapă de zilele vântoase în februarie. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de cod galben de intensificări ale vântului, valabile în mai multe zone ale țării, inclusiv pe tot teritoriul județului Bihor. 

O primă avertizare este valabilă din 10 februarie, ora 18, până pe 11 februarie, ora 8. În zonele de munte vor fi chiar rafale. „Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h”, se arată pe site-ul ANM.

A doua avertizare de cod galben este valabilă pe 11 februarie, între orele 8 și 22, afectând din nou și județul Bihor. „Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h”, spun meteorologii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!