Timp de două zile, musafirii români au fost răsfăţaţi cu facilităţile oferite de gazde, începând cu băile termale şi continuând cu saună, băi turceşti, jacuzzi, masaje medicale şi de întreţinere.

De menţionat că Hotel Aquarell este una dintre cele mai prestigioase destinaţii din Ungaria ale amatorilor de wellnes, una dintre ramurile turistice care a explodat în ultimii ani în ţara vecină. Neavând un relief variat ca şi al ţărilor din jur, fără litoral, Ungaria a valorificat la maximum resursele geotermale, reuşind să rămână, chiar şi în acest an de criză, una dintre cele mai căutate destinaţii turistice pentru vizitatorii din întreaga lume.

Totul pentru turist

Construit în anul 2007 şi poziţionat la categoria hotelurilor de patru stele, Hotel Aquarell, dincolo de dotările de ultimă oră în ceea ce priveşte curele balneare, mai prezintă o serie de avantaje pentru potenţialii turişti. Situat aproximativ la jumătatea distanţei dintre Szolnok şi Budapesta, departe de tumultul şoselei şi al centrului urban, Hotel Aquarell este o oază de linişte şi intimitate la intrarea dinspre capitala maghiară în pustă. În imediata vecinătate se află un superb Aqua Park, un atu în plus pentru un sejur, fie şi de un weekend, în sezonul estival. Nici în celelalte luni ale anului, atunci când Aqua Park-ul în aer liber este închis, oaspeţii Aquarell însă nu se vor plictisi. Pe lângă facilităţile balneare, hotelul stă la dispoziţia turiştilor cu sală de conferinţe, restaurant, cocktail bar, săli de fittnes etc.

In vino veritas

Cei care vor să părăsească paradisul interior al hotelului, pot opta pentru mai multe variante. La mai puţin de doi kilometri turiştii pot vizita pivniţele familiei Kokeny. Viticultori laureaţi la nenumărate concursuri naţionale şi internaţionale, ei îi primesc cu multă prietenie pe cei dornici să participe la o degustare din cele mai nobile vinuri ale zonei, asezonată cu povestea fiecărei licori în parte. Mai departe, la mai puţin de o jumătate de oră de mers cu maşina, la Lajosmizse, puteţi asista la uimitoare demonstraţii hipice susţinute de aşa-numiţii csikos, renumiţii crescători de cai din pusta ungară. Într-o atmosferă desprinsă parcă din secolele trecute, puteţi lua apoi masa la Tanyacsarda, unde deliciile bucătăriei maghiare se împletesc cu ritmurile muzicii ţigăneşti tradiţionale, adusă de trei virtuoşi lăutari.

"Hotelul Aquarell este o destinaţie prin excelenţă pentru turiştii care vor să se relaxeze, fie în vacanţă, fie şi numai pentru un weekend, într-un cadru intim, departe de aglomeraţia urbană. Îi aşteptăm pe oaspeţii din România să se alăture celor care au testat calitatea serviciilor noastre şi revin cu plăcere aici de câte ori au ocazia", a declarat Racz Agnes, directorul executiv al Hotel Aquarell.