Unul dintre noile cartiere din Oradea, West Residence din strada Ceyrat, format din 18 blocuri aflate la capătul cimitirului municipal, nu pare prea "vestic".

Deşi pe hârtie ansamblul pe care l-a ridicat o firmă deţinută de Rareş Ţicra, patronul pieţei private West Market, şi o alta patronată de fostul vameş Dănuţ Pereş, trebuia să fie plin de spaţii de joacă pentru copii, în jurul blocurilor a fost amenajat un singur asemenea loc, şi acela modest.

Locatarii se mai plâng că blocurile sunt îngrămădite, că şcoala şi grădiniţa promise de dezvoltatori n-au fost încă făcute, că parcările pentru vizitatori - care chiar din proiect urmau să fie puţine, doar 8 la 654 de apartamente - lipsesc şi ele, iar cele pentru rezidenţi sunt atât de înguste încât, atunci când deschid uşile maşinilor, aproape inevitabil le lovesc pe cele vecine.

O altă nemulţumire a locatarilor care au copii mici este că nicio scară de bloc nu are rampă de acces pentru cărucioarele acestora ori ale persoanelor cu dizabilităţi, chit că pentru ultima categorie ele erau obligatorii.

Ca să le închidă gura, dezvoltatorii au improvizat nişte rampe în bătaie de joc, atât de abrupte încât nu au cum să fie folosite în siguranţă.

Eventual doar cu siguranţa unei accidentări...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!